
Stebuklingas tas laikotarpis vasara su savo gėrybėmis! Nors pastarąsias savaites daug keliavau ir mažai miegojau kai vakar draugės mama man davė net 4 dideles cukinijas negalėjau sulaukti kada grįšiu namo ir išbandysiu naujus receptus. Tad pirmoji cukinija buvo paaukota blynams. Aš juos kepiau su lašiša, bet galima kepti ir be jos (pagal skonį ir lašišos pamėgimo laipsnį).
Mums reikės:
1 didelės (arba 2 vidutiniškų) cukinijos;
4 kiaušinių
~300g. varškės;
4 kupinų šaukštų miltų;
~130g. rūkytos lašišos plonai pjaustytos;
saujos smulkintų krapų;
grietinės;
~1 šaukšto druskos (nepagailėt jos reikia);
juodųjų pipirų pagal skonį
aliejaus.
Gal meilė Audrey Tautou, o gal romantiškoji epocha, bet manau, kad šis filmas puikus ramiam vakarui ir mažam įkvėpimui nenuleisti rankų.
Coco avant Chanel
Keistuole Zooey Deschanel
She&Him – I Could’ve Been Your Girl
Padėka draugės mamai ir knygos receptui rastam pas tą pačią V. :]
Skanaus, nes man buvo labai skanu!
Karštoje vasaros dienoje su linkėjimais….
Labai atsiprasau, bet negaliu susilaikyti neparasius :) Kam Jus tas cukinijas lupate? Juk ju skuryte minkstute, ir daug magnio ir karotino joje.. ;)
Kartais tai skonio ir tekstūros (che) reikalas ;) Bet jūs visiškai teisi jei cukinija neperaugusi nebūtina lupti ir tada telieka mėgautis vitaminais ;)